Субота, 28.06.2025, 12:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Календар
«  Лютий 2021  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Головна » 2021 » Лютий » 22 » НАРАДА-СЕМІНАР З ПИТАНЬ ДОТРИМАННЯ ВИМОГ САНІТАРНОГО РЕГЛАМЕНТУ ТА СИСТЕМИ НАССР
21:17
НАРАДА-СЕМІНАР З ПИТАНЬ ДОТРИМАННЯ ВИМОГ САНІТАРНОГО РЕГЛАМЕНТУ ТА СИСТЕМИ НАССР

22 лютого 2020 року відділом освіти, культури, молоді та спорту Великокучурівської сільської ради разом із Сторожинецьким управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області було організовано та проведено нараду-семінар з питань дотримання вимог Санітарного регламенту та системи НАССР.  У нараді прийняли участь: начальник Сторожинецького управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області Швед Мирослав Петрович,   начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Сторожинецького ГУДПСС в Чернівецькій області Рудько Станіслава Володимирівна, лікар із загальної гігієни державного нагляду  за дотриманням санітарного законодавства Сторожинецького ГУДПСС в Чернівецькій області Мишковський Микола Миколайович, головний спеціаліст відділу освіти, культури, молоді та спорту Великокучурівської сільської ради Пилипко Оксана Назарівна, а також керівники заклФОТОЗВІТдів дошкільної та загальної середньої освіти Великокучурівської сільської ради, відповідальні особи за харчування та приватний підприємець Голунга Юрій Миколайович.

Мирослав Петрович висвітлив особливості організації харчування у закладах загальної середньої освіти, відповідно до вимог нового Санітарного регламенту та нормативних актів. Він зазначив, що розширилися вимоги з організації харчування, зокрема: доповнено перелік продуктів, які забороняється продавати у шкільних буфетах, визначаються основні групи продуктів, які обов’язково мають бути в раціоні дитини, та вимоги до цих продуктів.

Станіслава Володимирівна презентувала систему НАССР – обов’язковий перехід усіх операторів ринку харчових продуктів (у тому числі закладів освіти) на систему управління безпечністю харчових продуктів, головним завданням якої є аналіз небезпек і проведення поетапного контролю за усіма етапами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів на склад і до моменту подачі готової страви. Безпечність харчових продуктів – це забезпечення того, що продукт не зашкодить дітям, якщо він виготовлений і спожитий відповідно до призначення.

НАССР у закладах освіти – важливий інструмент для контролю безпеки харчування, і адміністрація закладів зобов’язана впровадити і постійно підтримувати функціонування принципів системи HACCP – наголосила Оксана Назарівна.

На нараді керівники поділились власними напрацюваннями щодо організації харчування в освітніх закладах та шляхами вирішення проблемних питань.

ФОТОЗВІТ

Переглядів: 267 | Додав: vkosvitasite | Рейтинг: 10.0/5
Всього коментарів: 0
avatar