21:17 НАРАДА-СЕМІНАР З ПИТАНЬ ДОТРИМАННЯ ВИМОГ САНІТАРНОГО РЕГЛАМЕНТУ ТА СИСТЕМИ НАССР | |
22 лютого 2020 року відділом освіти, культури, молоді та спорту Великокучурівської сільської ради разом із Сторожинецьким управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області було організовано та проведено нараду-семінар з питань дотримання вимог Санітарного регламенту та системи НАССР. У нараді прийняли участь: начальник Сторожинецького управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області Швед Мирослав Петрович, начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Сторожинецького ГУДПСС в Чернівецькій області Рудько Станіслава Володимирівна, лікар із загальної гігієни державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Сторожинецького ГУДПСС в Чернівецькій області Мишковський Микола Миколайович, головний спеціаліст відділу освіти, культури, молоді та спорту Великокучурівської сільської ради Пилипко Оксана Назарівна, а також керівники заклФОТОЗВІТдів дошкільної та загальної середньої освіти Великокучурівської сільської ради, відповідальні особи за харчування та приватний підприємець Голунга Юрій Миколайович. Мирослав Петрович висвітлив особливості організації харчування у закладах загальної середньої освіти, відповідно до вимог нового Санітарного регламенту та нормативних актів. Він зазначив, що розширилися вимоги з організації харчування, зокрема: доповнено перелік продуктів, які забороняється продавати у шкільних буфетах, визначаються основні групи продуктів, які обов’язково мають бути в раціоні дитини, та вимоги до цих продуктів. Станіслава Володимирівна презентувала систему НАССР – обов’язковий перехід усіх операторів ринку харчових продуктів (у тому числі закладів освіти) на систему управління безпечністю харчових продуктів, головним завданням якої є аналіз небезпек і проведення поетапного контролю за усіма етапами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів на склад і до моменту подачі готової страви. Безпечність харчових продуктів – це забезпечення того, що продукт не зашкодить дітям, якщо він виготовлений і спожитий відповідно до призначення. НАССР у закладах освіти – важливий інструмент для контролю безпеки харчування, і адміністрація закладів зобов’язана впровадити і постійно підтримувати функціонування принципів системи HACCP – наголосила Оксана Назарівна. На нараді керівники поділились власними напрацюваннями щодо організації харчування в освітніх закладах та шляхами вирішення проблемних питань. | |
|
Всього коментарів: 0 | |